Galatopita (placinta cu lapte)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 13988 vizualizari

 

Traducerea e cam ......ciudata, dar gustul....minunat! Inca o reteta binecunoscuta in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 foi de placinta gen baclava
  • 115 gr unt
  • jumatate lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 280 gr zahar
  • 960 ml lapte caldut
  • 2 linguri amidon de porumb (cornflower)
  • un pliculet vanile
  • zahar pudra si scortisoara ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galatopita (placinta cu lapte):

Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior.

Apoi ungem cu untul topit bine ca sa acopere toate foile si sa patrunda si intre, apoi presaram scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25 min, pana devin aurii.

Intre timp pregatim crema: batem ouale cu zaharul, apoi adaugam cate putin din laptele caldut, vanilia si amidonul care in prealabil l-am dizolvat in putin lapte rece.

Cand s-au copt foile, scoatem tava din cuptor si punem cu un polonic crema peste, asigurandu-ne ca a patruns destul de bine si printre foi. Dam iar la cuptorul oreincalzit la 180C ptr cca 25-30 min, de fapt pana s-a intarit crema.

Placinta se serveste fierbinte cu zahar pudra si scortisoara presarata.

TIPS-URI

1

Daca va ramane placinta, o puteti puneti la frigider si cand vreti sa serviti, o incalziti putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galatopita (placinta cu lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Doralinda 1

19.12.2013, 15:04

Bya

Raluca57 1

13.03.2014, 14:30

Mi-a iesit dementiala!!! Este buna si rece, este aratoasa, este spornica, este periculos de buna!!!! Sugestie: alegeti tava si dimensiunea pliului astfel incat sa ramana minim 1,5cm din foi deasupra cremei (adica sa ramana rumenite si crocante). Multumesc, Raluca.

Doralinda 1

13.03.2014, 15:38

Ma bucur nespus Raluca ca ti-a iesit buna!!! Si mie imi place si rece! Iti multumesc ptr incredere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert galatopita