Galuste cu prune

de Geanina87 in Dulciuri, 31 Iul 2014 | 4217 vizualizari

 

Si pentru ca piata e plina de prune, m-am gandit sa fac si eu pentru prima data galuste cu prune. Stiu ca in reteta clasica se pun cartofi, insa eu am descoperit reteta aceasta fara cartofi de pe Bucataresele Vesele. Am fost super incantata de rezultat.Va recomand si voua aceste galuste minunate care se fac rapid si tot la fel de rapid dispar din farfurie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu apa
  • 50 g unt
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 4 prune
  • unt
  • pesmet
  • 3-4 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a racit de tot,adaugam oul si framantam pana se omogenizeaza. Punem putina faina pe blatul de lucru si rulam aluatul ca in imagine,dupa care il impartim in 8 bucati. Intindem fiecare bucata, punem in mijloc jumatate de pruna si inchidem dand forma unei bile.

Intre timp punem apa cu sare la fiert,si cand clocoteste punem galustele.Cand sunt gata ele se vor ridica la suprafata.Le rostogolim prin pesmet prajit in putin unt si amestecat cu 3-4 linghuri de zahar.

Sunt bune atat calde cat si reci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (fara cartofi)