Gem de capsuni

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Iun 2013 | 12864 vizualizari

 

Foarte bun pe paine cu unt sau in diverse prajituri.Si nici nu gemi de foame dupa ce mananci....

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile se spala si se curata de codite si frunzulite, se lasa la scurs. Apoi se pun intr-o cratita mai mare si se adauga zaharul. Se lasa pana a doua zi cand se pun la fiert. Eu le-am pasat un pic,nu foarte mult. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cate ori este nevoie si se scade un pic mai mult decat dulceata. Cand este gata pun un prosop umed deasupra cratitei si las pana se raceste apoi pun in borcane. Exista si varianta sa pui gemul fierbinte in borcane si sa acoperi borcanele cu un prosop, pana se vor raci. Alegeti voi varianta care va convine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Merisor 1

05.06.2013, 22:23

M-ar bate si pe mine gandul sa fac si gem, dar nu mai bine iau de la tine?

Constelatialeu 1

05.06.2013, 22:33

Merisor,cu placere-ti dau,ca doar nu-i asa lung drumul pana la Campina...

marcela1979 1

06.06.2013, 09:45

mie mi a facut mama

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsune cu gelfix