Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 4 Iul 2018 | 3115 vizualizari

 

Aceasta tarta grozava, pentru ca este grozava, mi-a placut de la prima vedere. A scris Corina reteta,  am si salvat-o imediat, pentru ca stiam ca am sa o incerc, pentru ca este fix pe placul nostru. Are tot ce ii trebuie: blat usor crocant, o crema delicioasa cu lime, capsuni aromate si dulci. Cum va suna? As manca oricand si la orice ora asa ceva! Trebuie sa o incercati ca sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 2 oua
    • 120 g unt moale
    • 100 gr zahar
    • 400 gr faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de lime
    • un praf de sare
    Crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 2 galbenusuri
    • 90 gr zahar pudra
    • coaja rasa de lime
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri gem de capsuni
    • 300 gr caspuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni:

Blatul:

Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea.

Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile.

Puneti si cele doua oua, framantati bine.

O sa obtineti un aluat omogen, dar usor sfaramicios.

Crema: Mascarponele il mixati cu zaharul pudra. Incorporati galbenusurile, iar la final coaja de lime si vanilia.

Tapetati cu hartie de copt, o tava rotunda cu diamentrul de 23 cm. Puneti jumatate din aluat, presati bine cu mainile, sa fie putin aluat si in sus. Ungeti blatul cu gem, apoi turnati crema si o nivelati usor.

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le stergeti cu niste servetele. Le taiati cubulete, le asezati peste crema. Restul de aluat, il repartizati peste capsuni, acoperind cat mai bine fructele.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, 40 de minute, pana prinde o crusta aurie. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O acoperiti cu o folie si o dati 2-3 ore la frigider sau chiar peste noapte. O pudrati cu zahar, o portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie