Gem de prune vinete cu nuci coapte

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 12 Sep 2021 | 2329 vizualizari

 

Anul asta a fost anul de gratie al prunelor, de toate felurile, tipurile, marimile si ce mai vreti voi, eu nu mai vreau mi-a ajuns.....si inca mai am 4 pruni de batut si cules.

 

INGREDIENTE

  • 30 kg prune vinete ( cantarite cu samburi cu tot)
  • 1 kg nuci coapte in cuptor
  • 1 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune vinete cu nuci coapte:

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet, pana au scazut la jumatate, apoi am adaugat nucile coapte-n cuptor ( am copt nucile si le-am curatat de coaja) si am mai lasat sa fiarba cca 30 min. Am pus gemul in borcane bine sterilizate, apoi am incins cuptorul bine, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, fara a pune capacul la borcane. Le-am lasat pana dimineata, apoi le-am scos din cuptor, fiecare borcan a format o crusta frumoasa, apoi le-am pus caacele si le-am depozitat in beci.Acum asteapta cuminti sa fie folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune vinete cu nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune