Gem de visine

de Bunica in Dulceata / Gem, 2 Iul 2020 | 5323 vizualizari

 

Visine,visineeeee! Hai doamna sa va dau visine! Cum poti sa refuzi asemenea indemn!:)))))) Parca le scotea ea samburii;) Si totusi am cumparat 3 kg. visine pentru gem si 2,500 kg pentru visinata. Au fost coapte bine-dulci /acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. visine
  • 270 g.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii.

Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul.

Vasul se pune pe foc la flacara mare.

Dupa 5-10 minute reduci focul la mediu.

Se fierb cam 1,30-2 ore.

Cand siropul a scazut, adaugi zaharul vanilat si lasi sa fiarba 2-3 minute.

Pui gemul fierbinte in borcane si le sterilizezi in cuptor timp de 20 minute.

A iesit un gem dulce-acrisor minunat.

 

 

TIPS-URI

1

Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau cu un ac de siguranta.

2

Ar fi bine sa stai langa aragaz cat fierbe avand grija sa nu se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.07.2020, 21:53

Este un gem minunat!

laura_n 1

02.07.2020, 22:42

Delicios, as indrazni sa zic ca e prferatul meu

Panacris 1

03.07.2020, 16:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan pentru iarna, fara zahar