Gem de visine mentolat

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2013 | 7008 vizualizari

 

menta merge mult mai bine cu visinele decat cu caisele

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine (1.600 kg fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • ramurele de menta proaspata
  • 1 pastaie vanilie sau zahar vanilat optional
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine mentolat:

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din ele intregi si puneti cateva in fiecare borcan. Punem visinele cu tot cu sucul lasat intr-o cratita la foc mic. Dupa ce a dat cateva clocote si a mai scazut adaugam zaharul, menta, pastaia desfacuta impreuna cu semintele si spre sfarsit zeama de lamaie. Se spumeaza ca sa ramana dulceata clara si stergem marginea interioara sa nu se caramelizeze zaharul. Se fierbe pana se leaga, daca este prea lichida mai adaugam zahar cate putin. Cand e gata inlaturam menta.

De obicei pun zaharul treptat in functie de gust si de consistenta gemului, imi place mai putin dulce si doar cat sa se lege. Daca nu va place cu vanilie puteti opta pentru ceva coniac, ii da o aroma aparte.

Timp de pregatire: 1/2 ora dat prin masina, 1 ora si 1/2 scos samburii, 1-2 ore fiertul

TIPS-URI

1

eu nu folosesc niciodata conservant, doar lamaie

2

secretul este ca borcanele sa fie foarte bine spalate de orice urma de grasime, eu le pun la inmuiat cateva ore in apa fierbinte cu detergent dupa care le clatesc bine, oparesc borcanele si capacele pe margine cu apa clocotita si le las la uscat dupa care in momentul cand e gata gemul le pun la cuptor cu capacele separat. Le las asa sa se incalzeasca nitel si pun gemul fierbinte in ele

3

le dau un pic la cuptor sa prinda gemul o crusta deasupra

4

pun capacele si strang foarte bine de cateva ori astfel incata sa nu patrunda niciun pic de aer

5

le mai dau putin la cuptor si apoi le pun in paturi pana a doua zi

6

conservele astfel pregatite mi-au tinut si cativa ani la rand, nu am avut niciodata probleme

7

capacele uzate se inlocuiesc

8

cateodata am mai folosit si varianta bain marie dar nu e cazul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine mentolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

- Andreea - 1

25.06.2013, 22:10

Rocsi 1

25.06.2013, 23:03

Ce bunnn..Vin sa iau un borcanel si eu

priceputa 1

29.06.2013, 18:06

O reteta suuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeer !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine