Ghiveci de legume

de MOKUSKA in Mancaruri de post, 20 Iul 2014 | 4005 vizualizari

 

Cunosc forte multe percoane carora nu le place ghiveciul de legume. La fel sunt si eu, nu il mananc daca nu adaug cartofi si orez in el.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 1/2 kg ardei
  • 1/4 kg ceapa
  • 3 cartofi medii
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Ceapa si ardeii se curata, se spala, se taie julienne si se pun la calit in putin ulei sub capac, la foc foarte mic. Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca nu foarte marunt. Orezul se fierbe, dar nu in totalitate, separat.  Rosiile cu tot cu zeama se rastoarna peste legumele calite, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic,  sub capac 15 minute. Cartofii se curata, se spala si te taie in cubulete foarte mici, se rastoarna peste rosiile aproape fierte. Dupa 5-6 minute de fiert se adauga si orezul (fara zeama in care a fiert). Daca mai este nevoie adaugam putina apa. (eu nu am adaugat, a fost suficienta zeama de la rosii).

Inainte de a lua de pe foc asezonam cu sare, piper si boia iute (dulce). 

Se serveste cu patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

pentru cei care nu tin post sau nu prefera mancarurile fara carne, va recomand sa adaugati carnati picanti taiati rondele in momentul in care se adauga cartofii la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Corinuta 1

21.07.2014, 11:14

place!

MOKUSKA 1

21.07.2014, 12:57

va multumesc!

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 09:10

Nici mie nu-mi prea place ghiveciul, dar al tau arata tare bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume