Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Un ghiveci de legume, pe care eu il fac de mai multi ani, si care la iarna se va transforma intr-o mancare cu aroma de vara. Se pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.
Taie rosiile felii rotunde.
Curata coaja vinetelor o fasie da una nu. Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine.
Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii.
Taie ceapa rondele
Taie ardeii fasii.
Fierbe 1 litru de apa cu 1 lingura de sare si pune fasolea verde. Fierbe-o 5 minute, pana se inmoaie. Scurge bine fasolea
Intr-o cratita (sau mai multe) potrivita pentru cuptor amesteca toate legumele cu 3 linguri de sare si 1/2 litru de ulei. Pune cratita in cuptor pentru 20 de minute.
Pune legumele in borcane si acopera-le cu lichidul lasat de acestea in cratita. Daca lichidul nu ajunge ca sa le acopere, completeaza cu ulei. Inchide bine borcanele cu capace.
Pune borcanele intr-o cratita mare, pe fundul careia ai pus cateva ziare. Pune apa peste borcane, sa le acopera minim 2/3.
Din momentul in care apa clocoteste, pune un capac peste borcane si fierbe-le 30 minute. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult