Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco

de simona72 in Paste, 11 Sep 2013 | 4788 vizualizari

 

De cele mai multe ori ii cumpar gata facuti din magazin, ii fierb doar, mai adaug ce mai trebuie la ei si sunt gata. De data asta am avut ceva piure de cartofi ramas de la masa de pranz si am zis sa pregatesc cina pt Bogdan facand-ui niste gnochi. A fost pe placul copilului su smantana si branzica, dar si niste firimituri de cascaval...

 

INGREDIENTE

  • pt gnocchi:
  • 600-700 gr cartofi
  • 2 galbenusuri, sare
  • 150-200 gr faina
  • pt sos:
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ceva fin de la Delaco
  • putin piper proaspat macinat
  • cateva firicele de cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco:

Curatati cartofii si fierbetii in apa cu sare. Cand sunt fierti zdrobitii ca pt piure si adaugati si un praf de sare. Puneti cele 2 galbenusuri si amestecati. Puneti cate putina faina si amestecati cu o lingura compozitia de cartofi. Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta nu foarte tare. Luati 2-3 linguri din compozitia de cartofi daca vreti sa faceti doar o portie, o puneti pe masa de lucru infainata, tavaliti bine aluatul prin faina si faceti din el un sul. Cu cutitul taiati bucatele de 2 cm, bucatelele le tavaliti prin faina si cu ajutorul unei furculite presati o parte din bucatica taiata, formand gnochi.

Intre timp puneti apa cu sare la fiert ca aceasta sa fie deja fiarta pe cand ati terminat gnochi de facut. Fierbeti gnochi pana se ridica la suprafata, aproximativ 3-4 minute. Luati-i cu o paleta, adaugati smantana si ceva fin de la Delaco, amestecati usor, presarati putin piper proaspat macinat si cascaval ras.

Serviti cald. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

eu prefer aluatul de gnochi sa nu fie tare, deci puneti faina in functie de cat doriti sa fie tari, de consistenti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella