Gogosari in otet

de AndreeaMaria in Muraturi, 29 Oct 2010 | 12434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • o conopida
  • o telina cu frunze
  • 2 morcovi
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 2l otet
  • sare pt muraturi
  • zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Spalati gogosarii, ii taiati pe jumatate si le scoateti semintele.

La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 linguri de zahar + 2 linguri de sare ) Se pune la fiert pana da in clocot, apoi puneti pentru 5 minute gogosarii.(in acest mod ei se inmoaie si puneti mai multi in borcan)

Restul legumelor:

  • Morcovii ii curatati si ii taiati rondele,
  • conopida o rupeti buchetele,
  • telina o taiati in bucatele ( cubulete sau felii, cum puteti)
  • frunzele de telina le spalati

Incepeti sa umpleti borcanul:

Puneti jumatate de lingurita cu boabe de mustar si 4-5 boabe de piper,3-4 rondele de morcovi,cateva frunze de telina, buchetele de conopida si o felie de telina; umpleti cu gogosari si mai puneti frunze de telina. Umpleti apoi cu otetul care a fiert.

 

TIPS-URI

1

Borcanele le spalati cu detergent, iar capacele le stergeti pe interior cu spirt.

2

Mi-au iesit 12 borcane de 800g

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata Pickles