Gogosele cu crema de vanilie

de Lily_Musat in Prajituri, 17 Iul 2009 | 13166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • IngredientePentru gogosele:125 g unt, 225 ml apa, 125 g faina, 4 oua, un praf de sare, Zahar pudra vanilat pentru pudrat gogoselele.
  • Pentru crema:crema de vanilie dr. oetker, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar pudra (scrie pe pachet cum se face)
  • Sirop de ciocolata:3 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, 100 gr. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu crema de vanilie:

Se pune intr-o cratita apa cu untul si se lasa sa se topeasca.
Se ia de pe foc si se adauga faiana, se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu telul.
Se mai pune putin pe foc, mestecanduse intruna pana cand se desprinde de pe cratita (mai putin de un minut).
Se lasa la racit, dupa care se adauga ouale unul cate unul si sarea.
Se pune intr-o punga taiata la un colt.
Se pregateste tava cu hartia de copt si se incinge cuptorul la 200 grade.
Se formeaza gogosele si se baga in cuptor pentru cca 10-15 minute. Ele vor creste si se vor rumeni.
Dupa aceea se lasa sa se raceasca, se taie cu cutitul pe jumatate si se umplu cu crema.
Pe deasupra se presara zahar pudra vanilat si se pune in farfurie sirop de ciocolata pe deasupra.

Sirop de ciocolata:Se pune la fiert apa cu zaharul, se adauga cacao, se da de pe foc si se pune untul.
Se face un sirop de ciocolata care se pastreaza in frigider si se pune atunci cand
servim gogosile pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

ala_oancea 1

17.07.2009, 20:23

Inca n-am facut gogosele de astea ... ar trebui sa incerc si eu. Foarte bine arata ale tale.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creme Anglaise