Gogosi ''aromate''

de Adele in Dulciuri, 16 Sep 2014 | 3969 vizualizari

 

Ca de obicei pozele mele sunt un dezastru dar reteta e minunata si pot sa spun ca a avut un mare succes :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina.
  • 10-15 gr scortisoara.
  • 100 gr zahar.
  • coaja de lamaie si portocala(sau puteti folosi esenta).100 gr
  • 10 gr drojdie.
  • 200 ml apa calda.
  • 3 linguri ulei.
  • sare (un varf de cutit)
  • Ulei pentru prajit.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ''aromate'':

Pentru inceput se pune intr-un vas faina cu zaharul, sarea si aromele. Intr-un pahar cu apa calda (200 ml) se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dupa care se pune pe o masa si se adauga uleiul. Se termina de framantat si se acopera cu un prosop, se lasa la cald 30-60 minute (Eu le-am prajit dupa jumatate de ora si au crescut).

Se pregateste o tigaie cu ulei, se pune pe foc. Intre timp se ia cate o bucata de aluat pe care o impartiti in doua. Se intinde cate o foaie si se fac fasii de 3-4 cm, dupa care se taie patrate sau dereptunghiuri. Pe bordul fiecarui patrat se fac alte taieturi cu cutitul.

Se prajesc in ulei bine incalzit ,se pot trece prin zahar normal sau pudra.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ''aromate''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresă de post