Gogosi cu branza dulce

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 12 Noi 2012 | 8148 vizualizari

 

Gogosi calde si pufoase! :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza dulce,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 50 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 400 g faina,
  • esenta de rom,
  • zahar vanilat,
  • zahar pudra,
  • ulei pt prajit.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza dulce:

Am pus branza dulce intr-un bol. Am amestecat-o cu zaharul cu ajutorul unei linguri, apoi am pus cele 2 oua.   

Am dizolvat drojdia in laptele caldut si am adaugat-o peste amestecul de branza si oua. Am pus si zaharul vanilat si esenta.  

Compozitia este foarte  moale, asa ca vom pune treptat cele 350 g faina. Daca este nevoie mai puteti adauga faina pana la consistenta dorita (adica un aluat mai tare).  

Am lasat aluatul sa creasca 25-30 de minute.  

L-am intins pe masa, in foaie de aprox 1 cm sau chiar putin mai groasa, apoi am decupat gogosile cu un pahar. Am facut cateva chiar sub forma gogosilor americane (adica cu gaura pe mijloc).  

Le-am prajit in ulei incins, le-am scos pe servetele de hartie, apoi le-am pudrat cu zahar.  

Le servim calde! Sunt excelente si cu dulceata sau smantana, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brânzoaice