Gogosi cu gaura

de madi_marin in Prajituri, 25 Ian 2010 | 40420 vizualizari

 

E inspirata de reteta Mihai, dar un picut altfel.... Oricum sunt foarte bune. Si eu si fi-mea am mancat cu cate doua guri de-odata.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gaura:

Toate ingredientele le punem la masina de paine, selectand programul de framantare si dospire ( programul pentru aluatul de piyya, la Moulinexul meu e 6). Cand e gata se scoate si se intinde in foaie mai groasa pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu un pahar cercuri mai mari si in interiorul fiecaruia cu un dop se face o gaura. Se prajesc in baie de ulei pe ambele parti. Atentie ca se fac rapid! Trebuiesc decupate toate dinainte ca sa le avem la indemana. Se servesc calde pudrate cu zahar vanilat.

Pentru cine nu are aparat de paine : se diyolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina , apoi se adauga si  restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se lasa la loc caldut (intr-un castron acoperit cu un prosop de bucatarie) pana isi dubleaza volumul. Apoi se procedeaza cum am precizat mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gaura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

25.01.2010, 22:06

Si eu tot asa fac gogosile..cu gaura, ce bune sunt, si ru tot cu doua guri mananc cand fac!

Teo 1

25.01.2010, 22:29

bravo, Madi!recomand tuturor gogosile '' gaurite '' pt. ca se coc perfect si se umfla mult.

elena1988 1

08.03.2011, 10:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat de gogosi