Gogosi impaturite

de - Andreea - in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 5813 vizualizari

 

habar nu am cum se numesc aceste gogosi.stiu doar ca mama ne facea mereu si mie imi plac tare mult...daca e cine vacare stie cum se numeste reteta va rog sa imi ziceti...

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 1 ou
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • apa sau lapte
  • zahar pudra(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi impaturite:

se pune faina intr-un castron cu putina sare.

la mijloc se pune oul,uleiul si putin lapte.

se framinta usor si mai adaugam cite putin lapte pina devine un aluat tare si nelipicios.

se imparte in bucatele( mie mi-au iesit 13).

se ia o bucatica si se intinde cu sucitorul.

se presara faina si se intinde cu mina pe foaie.

apoi se indoaie iar foaia si iar presaram faina.

si tot asa pina cind foaia nu se mai poate impaturi.

intr-o tigaie se pune ulei mult.

se da la foc mic/potrivit.

cind uleiul e incins,luam o bucatica si o intindem bine cu sucitorul doar pe o parte.

o punem in tigaie .

dam cu furculita ulei peste ea.

trebuie sa se umfle.

se intoarcepe partea cealalta .

o scoatem si o pudram optional cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi impaturite" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos