Gogosi pufoase si aromate

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Feb 2010 | 17174 vizualizari

 

reteta este preluata din revista click "pofta buna"

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -150-170 ml lapte cald
  • -3 linguri zahar
  • -2 oua
  • -3 linguri ulei
  • -esente
  • -un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.
Se amesteca cu maiaua si faina,framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.
Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.
Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta.

Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.Se scot pe servet de hartie,sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

08.02.2010, 22:30

Si eu am mancat in seara asta, vreo 6 gogosi cu o poftaaaa, sunt asa de bune! ..cred ca o sa mai iau una

elena1988 1

08.03.2011, 11:12

adry88 1

07.07.2011, 11:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo