Gombotele din gris

de gabrielasfechis in Dulciuri, 14 Ian 2016 | 3277 vizualizari

 

Vorbeam ieri la telefon cu o prietena noua si imi povestea ca mama ei ii facea aceasta mancare pe cand era mica si tare ii placea.
Azi m-am decis sa le fac si eu poate ne plac.
Succesul e garantat !
Si mai sunt si perfecte si pentru pitici :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • gris
  • 150 g pesmet
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gombotele din gris:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte.

In alta cratita punem pesmetul, zaharul brun si zaharul vanilat si il lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se infierbanta, dar sa nu se topeasca zaharul.

Amestecul de pesmet l-am pus intr-un bol mai adanc ca sa nu ma ard de cratita. Din gris, dupa ce s-a mai racit putin, suficient cat sa nu ne ardem la maini, am format bilute mici, ca la raffaelo, pe care le-am treut orin pesmet.

Asezam bilutele date prin pesmet pe o farfurie, presarand din pesmet peste ele.

Se pot servi calde si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot face si mai mari si sa pune-ti ceva fructe inauntru :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gombotele din gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gris cu sirop de zahar ars