Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2019 | 2609 vizualizari

 

Imposibil de mers la munte in Franta fara sa mancam o tartifleta.
Iata deci o reteta rapida de tartifleta, facuta la munte in timpul vacantei de iarna la ski.
Cum n-aveam cuptor am facut-o repede si simplu la cuptorul cu microunde, la pozitia grill.
Tartifleta este renumita ca si mâncarea schiorului foaaaarte flămând.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/gratin-cu-cartofi-cu-branza-reblochon.html

 

INGREDIENTE

  • 240 g de branza reblochon
  • 8 cartofi
  • 200 g bacon taiat bucatele
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 catel mare de usturoi
  • 200 ml de smantana
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu cartofi cu branza Reblochon:

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii.

Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt.

Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile.

Adăugați smantana, amestecati, lăsați cartofii sa se înrobeasca 2-3 minute înainte de a transfera totul într-un vas de copt.

Taiati Reblochon-ul în două si inca o data in doua pe direcția grosimii. Puneți-l peste cartofi.

Dati la microunde timp de 10-15 minute in pozitia grill.

Serviti cu o salata verde sau cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu cartofi cu branza Reblochon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc la cuptor cu cartofi