Gris cu lapte si cacao

de ramo_cata in Dulciuri, 23 Mai 2010 | 8854 vizualizari

 

ceva rapid si ff bun...la insistentele sotului ca vrea ceva dulce care sa se faca rapiiiid..l-am intrebat vrei gris???nuuuu..fidea cu lapte ???nuuu..gogosi?nuuuu..clatite??nuuu...eii am zis bine..lasa ca fac eu ceva si ai sa vezi ca-ti place..am intrat in bucatarie si am inceput sa vad ...am aia,aia si aia ..hai sa inventez:)

 

INGREDIENTE

  • 800ml lapte
  • 2 oua
  • 8linguri gris
  • 10 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 5linguri cacao
  • 50 gr unt
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si cacao:

Am pus laptele la fiert.Am batut ouale,am adaugat grisul,zaharul,zaharul vanilat,cacaoa ..aceasta compozitie am adaugat-o in laptele  pus la foc..mestecand cu telul sa nu se faca cocoloase...Am fiert cam 10 minute-15 minute ,mestecand in continuu..spre final am adaugat untul si esenta de rom...

Mi-au iesit cam 2 boluri,unul mai mic(cel din poza) si unul mai mare...

Pe cel mic l-am ornat cu dulceata de visine..un deliciu!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

nadina73 1

24.05.2010, 00:06

cu ou nu am facut dar suna bine am pus si furcile 5 la numar si noua ne place grisu

ramo_cata 1

24.05.2010, 16:43

nadina multumesc pt furculitea fost tare bun

nadina73 1

25.05.2010, 00:31

te cred si noua ne place

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dorina