Guguluf by Gaby

de mena29 in Prajituri, 3 Aug 2010 | 4776 vizualizari

 

Cu mici modificari am preluat o reteta de guguluf de la Gabita si va spun ca a iesit o bunatate.Colegii sotului au cerut reteta pentu a le da de lucru nevestelor:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 oua;
  • 100 gr unt;
  • 1 cana faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 200 gr mascarpone;
  • 3 linguri branza de vaci;
  • 1 cana zahar;
  • vanilie;
  • un strop de sare,
  • 2 linguri cu varf de fulgi de ciocolata. 
  • Pentru glazura de lamaie:
  • 250 gr zahar pudra;
  • 2 linguri suc de lamaie;
  • 2 linguri apa fiarta.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf by Gaby:

Amestecam bine zaharul cu ouale,adaugam treptat untul moale.Faina o amestecam cu praful de copt stins cu otet,si cuun strop de sare.Adaugam ouale batute cu zaharul vanilat si mascarponele amestecat cu branza de vaci.In forma de guguluf,unsa si tapetata cu faina se toarna aluatul amestecat cu fulgii de ciocolata.Se da tava la cuptorul preincalzit,la foc mare cca15 min. dupa care 10-15 minute la foc potrivit.Depinde de cuptor.

Preparam glazura astfel:zaharul pudra il mixam bine cu cele doua linguri de suc de lamaie si cele doua linguri de apa fiarta.Turnam glazura pe guguluful fierbinte.Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf by Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"