Guguluf cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Apr 2013 | 5213 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma mi-am luat forma de guguluf.
Astazi i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • Compozitie:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte condensat
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Prepararea compozitiei:

-separam galbenusurile de albusuri.

-batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.

-galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.

-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.

-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar in cea ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao.

-turnam peste compozitia alba din forma, cea maro si introducem forma in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.

-facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in forma.

Glazura o preparam astfel:

-intr-o craticioara punem laptele condensat si il lasam sa se incalzeasca la foc mic.

-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele condensat cald pana obtinem o crema omogena.

Decorarea gugulufului:

-scoatem blatul racit din forma si il imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.

-la final decoram cu bombonele colorate.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alba_zori 1

08.04.2013, 10:07

arata de minune vecinica mea si delicioasa numai buna la ora asta asa,te pup dulce

Sim0na 1

08.04.2013, 13:08

O bunatate!

Rocsi 1

08.04.2013, 15:14

Ce frumos ti-a crescut desertul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata