Guguluf cu crema de iaurt si cirese

de delia64 in Prajituri, 19 Iun 2014 | 6405 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Dea si m-am gandit sa o incerc si eu. Este foarte gustoasa dar aspectul lasa de dorit

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 gr. iaurt
  • 4 linguri zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 200 ml. frisca
  • 200 gr. cirese
  • 1 plic gelatina de 10 gr.
  • Glazura
  • 100 gr. ciocolata
  • 100 ml. frisca
  • 50 gr. ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de iaurt si cirese:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul  , praful de sare , apa , uleiul .

Batem albusurile spuma , le amestecam cu compozitia de mai sus , cacaoa , faina si pfaful de copt .

Se pune compozitia in forma de guguluf si introducem la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute .

Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca .

Taiem blatul in doua .

Crema

Iaurtul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat .

Batem frisca spuma si o amestecam cu iaurtul , se adauga ciresele .

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic  si se adauga in crema .

Asamblarea

Asazam jumate de blat in forma in care s-a copt peste care turnam  crema  , a doua parte de blat .

Glazura

100 grame ciocolata se rupe bucati se pune frisca si se  amesteca pe abur pana se omogenizeaza.

Se lasa putin la racit si pe urma se glazureaza guguluful   apoi am  decorat cu ciocolata alba taiata marunt .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui ciresele cu visine sau alte fructe de sezon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese