Gulas cu costite de vitel

de DIANA B in Vita, 20 Iul 2011 | 6442 vizualizari

 

Chiar daca se moare de cald , burtica nu stie de-asa ceva , ca atare , ne punem pe gatit ... o mancare delicioasa si usoara de vara .
PS Daca la praji mai putem evita focaritul , aici , chiar nu .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costite de vitel
  • 8 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei galben
  • 5 ardei capia rosii
  • 3 rosii de gradina
  • 50 g cous-cous
  • sare sau concentrat de legume
  • 1 lingurita de boia dulce
  • ceva boia iute , doar daca doriti (eu , nu)
  • piper dupa gust
  • 1-2 lingurite chimen
  • patrunjel verde
  • ceva ulei si apa ptr calit ceapa

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu costite de vitel:

Se spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida , se adauga concentratul de legume , sau sarea , restul condimentelor (exclusiv , chimenul) si ardiul galben si morcovii taiati marisor .  

Cand toate legumele s-au inmuiat suficient , se adauga si costitele impreuna cu parfumatul chimen , care mie mi se pare chichirezul principal al mancarii , dar sa nu uitam de cartofii curatati , spalati si taiati in sferturi , altfel gulasul devine o tocana banala de cartofi , sau si mai rau ... un piure de legume .

Se lasa la imprietenit pe foc mic 30-40 de minute si se adauga si ardeii capia taiati fasii mari(eu am avut la congelator si i-am si dezbracat de camasute , sa nu se imprastie in toata mancarea - ar fi fost inestetic ) . Cu 10 minute de-a opri focul , se adauga rosiile decojite si ele si taiate felii mari . Se potriveste gulasul de gusturi , se adauga si cous-cousul si se opreste focul , amestecandu-se de cateva ori totul , prin rasturnarea lingurii ptr evitarea sfaramarii legumelor .

Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu ceva salaturi ...

TIPS-URI

1

Am servit ardelenescul gulas cu painica (cu ardei) proaspata si rumena  ( din market ... ar fi fost nebunia lumii sa mai pornesc si masina de paine )

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu costite de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

diaconta 1

28.07.2011, 09:13

Diana mea cea talentata de-acuma ai vazut draga mea ca efortul este rasplatit

DIANA B 1

28.07.2011, 17:35

@Diaconta , m-ai emotionat si ptr asta

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:01

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliata di manzo con salsa di panna