Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

de mihaelar63 in Vita, 6 Dec 2021 | 5614 vizualizari

 

 Ce poate fi mai usor de preparat decat o tava cu carne si cartofi ? Mai ales ca acum este rece afara si miroase imbietor din cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg carne vacuta
  • 1.5 kg cartofi
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 2 morcovi
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava:

  1. Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .
  2.  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .
  3.  Morcovii se curata si se taie rondele .
  4. Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.
  5.  Se pune carnea in tava impreuna cu morcovi , usturoi , sare , boia si piper .
  6. SE pune uleiul si o cana de apa .
  7. Dati tava la cuptor timp de o ora la 200 grade .
  8. Dupa aceasta se pun si cartofii .
  9. Daca trebuie se completeaza cu apa .
  10. Cand friptura este rumena si cartofii patrunsi se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru ca avem carne de vacuta care este mai seaca, este permis sa folosim cu generozitate uleiul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun