Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino"

de mary993 in Vita, 23 Sep 2013 | 3816 vizualizari

 

Desi imi ia mult timp pentru coacere, e foarta gustoasa si una dintre mancarurile care se pot servi cu legume diferite, purè de cartofi sau de brocoli;)Incercati-o!;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita proaspata
  • o rosie mare
  • pasta de tomate(in cazul meu ketchup pentru ca terminasem pasta de tomate)
  • 2 foi dafin
  • piper
  • sare
  • 2 lg pline de ardei macinati sau tocati
  • ceapa daca va place (de data asta nu am pus)
  • 1,5 litri apa
  • un morcov dat prin razatoare
  • cateva fire de patrunjel sau telina
  • putin ulei de masline
  • pireu de cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino":

Se pune intr-o oala antiadereta uleiul de masline,rosia taiata marunt,morcovul ras,ardeii tocati, pasta de tomate sau ketchup-ul, pana se calesc toate putin.

Se toarna jumatate litru de apa si se lasa la fiert.

Intre timp se taie bucati nici prea mari nici prea mici(la fierbere se rup singure) si se pun in apa ce clocoteste.

Peste, se pune litrul ramas de apa,sarea,piperul si foile de dafin.(se condimenteaza dupa gust)..

Carnea mea a fost gata in 5 ore.am lasat-o sa fiarba bine pana ce s-a putut sfarama cu lingura sau furculita

.Apa a mai scazut intre timp si am mai pus din cand in cand.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)