Halva de casa

de anisoara in Dulciuri, 17 Ian 2010 | 20360 vizualizari

 

Aceasta reteta m-a impresionat de mult timp, am vazut-o intr-o revista "Practic in bucatarie". Este un desert foarte gustos pe care vi-l recomand sa-l serviti la mesele de sarbatoare in timpul postului.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. de gris
  • 200-300 gr de nuci pisate
  • 200 gr.zahar
  • 300 ml apa
  • vanilie
  • 60 gr ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva de casa:

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa  pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul  cu miere de albine.

 2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute amestecind mereu cu o lingura de lemn.

3. Se toarna siropul dulce in vasul cu nucile si se amesteca mereu timp de 15 minute la un foc mijlociu pina toata compozitia se ingroasa si se desprinde de peretii vasului in care se fierbe.

4. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga vanilie, se toarna intr-un vas separat, ca sa-si ia forma si se lasa la racit cam 2 ore.

5. Se rastoarna  pe farfurie si se presara cu nuci pisate sau fructe uscate ( dupa dorinta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

anisoara 1

18.01.2010, 22:10

Salut la toti, fetelor merita sa o preparati, este un desert foarte gustos de post. Deasemenea, cine prepara mereu checul "Negresa "receta de post , in combinatie cu acest desert in calitate de crema , se obtine o torta foarte gustoase pentru zilele de post. Nu am fotografiat tortul cind l-am preparat , dar credeti-ma, ca e este o combinatie a gustului destul de reusita : Negresa +receta de halva.

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:39

Am incercat si eu o reteta asemanatoare si a fost tare buna

anisoara 1

24.01.2010, 10:55

Da , merita sa fie preparata si probata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu smantana si vanilie