Humus cu ardei copti

de Ina in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 3917 vizualizari

 

Este prima data cand prepar humus si chiar au fost incantati de rezultat toti ai casei. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut uscat
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cu tahini ( pasta de susan)
  • 3 ardei capia copti
  • sucul de la o lamaie
  • 4 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • condiment “7 piperuri”
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu ardei copti:

Nautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta. 

A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul la fiert pana ce s-a putut  sfarama cu usurinta intre degete sau cu furculita. 

Scurgem apa fara a o arunca intrucat ne vom folosi de ea mai tarziu. 

Urmeaza partea mai grea pentru ca vom indeparta coaja de la suprafata boabelor de naut ( asemenea celei de la boabele de fasole ). Putem renunta la aceasta etapa dar prin indepartarea cojii nautul va fi mai usor tolerat de stomac. 

Punem intr-un robot  boabele de naut fierte si curatate, ardeiul copt, zeama de lamaie, usturoiul pisat,  uleiul de masline, pasta tahini,  sare dupa gust.

Blendam totul  pana cand obtinem o crema omogena. In cazul in care este nevoie  adaugam din apa in care a fiert nautul .

Punem hummusul intr-un vas si decoram dupa preferinte cu ulei de masline extra virgin, boia, patrunjel tocat, 7 piperuri.  Dam vasul la frigider pentru cca o ora si servim humusul cu lipii sau paine prajita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

13.04.2019, 15:43

Bun!

Nepotii_si_bunica 1

14.04.2019, 17:35

Nu am mancat niciodata, astept sa faca Mirela!

katty 1

15.04.2019, 21:42

Preferatul meu!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Galuste cu soia