Iahnie de fasole

de violeta30 in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 4357 vizualizari

 

Din categoria "retete de post economice".

 

INGREDIENTE

  • 2-300 gr fasole uscata
  • bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 cepe
  • suc de rosii sau bulion
  • sare
  • 1 lingura cu faina optional
  • ulei
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta.
Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea).
In ultima apa, punem fasolea, o ceapa cubulete, morcovul cubulete, ardeiul cubulete, sare dupa gust, 1-2 linguri de ulei.
Cand s-a fiert, calim 2 cepe in ulei si supa de fasole (2 linguri de ulei si o cana de supa de fasole), adaugam bulion sau suc de rosii, iar cand au fiert bine si a devenit un sos, adaugam fasolea fiarta scursa de zeama peste care vom pune o cana din supa de fasole. Potrivim de sare, adaugam piperul, iar daca este nevoie sa ingrosam iahnia, vom adauga lingura de faina desfacuta in putina apa peste iahnie. Lasam sa fiarba bine pentru a se lega, iar la final, vom adauga cimbrul si mararul verde.
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole boabe