Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 30 Ian 2014 | 18313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole boabe (uscata)
  • o legatura de marar proaspat
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • o bucata de praz
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • 50 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 100 ml bulion/suc de rosii
  • optional pentru servit: carnati de casa prajiti si muraturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi:

Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte si nu rece, pentru a nu opri fierberea. Cantitatea de apa depinde de cat de legata doriti sa fie iahnia. Personal, o prefer mai zemoasa. Intre timp, tocam ceapa, prazul, morcovul si ardeii si le punem la calit in cei 50 ml de ulei. Cand legumele devin translucide, adaugam bulionul/sucul de rosii si le mai lasam la foc potrivit cam 5 minute, dupa care le adaugam peste fasole. Fierbem pana ce are aspect legat. Dupa ce luam iahnia de fasole de pe foc adaugam mararul tocat marunt. O servim cu muraturi alaturi si cu o portie de carnati de casa, prajiti in prealabil. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnaciori