IKEA Meatballs with Cream Sauce

de articook in Mancaruri cu carne, 22 Iun 2010 | 8687 vizualizari

 

Daca ai fost vreodata la IKEA- Restaurant,
atunci sigur recunosti reteta aceasta din
meniul lor. Acest fel de mancare este
traditional din Suedia si are un gust pe care
nu ai cum sa il uiti. Am luat reteta de pe site-ul
lor ikea friends. Eu nu obisnuiesc sa fac
mancare care trebuie prajita, dar aceasta
reteta este atit de buna incat trebuia sa o
fac si eu!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g carne (tocata fin) de vita
  • 250 g carne (tocata fin) de porc
  • 1 ou
  • 200 ml smantana lichida si putina apa
  • 2 linguri jumatate de ceapa data prin razatoare
  • 50 ml faina
  • 2 cartofi fierti si raciti
  • 4, 5 linguri de unt
  • sare si piper
  • Ingrediente sos:
  • 100 ml smantana
  • 200 ml supa de vita sau apa
  • sos de soya
  • 1 lingura de faina
  • sare si piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA IKEA Meatballs with Cream Sauce:

Se caleste ceapa intr-o tigaie cu 1 lingura de unt. Cand incepe sa isi schimbe putin culoarea puneti-o intr-un vas mare. Zdrobiti cartofii, adaugati putina apa si amestecati pana cand se formeaza o compozitie omogena. Puneti cartofii peste ceapa si adaugati si carnea, smantana, untul si amestecati toate ingredientele. Sarati si piperati dupa gust.

Puneti 300 g de unt la incalzit intr-o tigaie mare si cu ajutorul a 2 linguri luati din compozitie si formati mingiute de carne, pe care sa le asezati pe o suprafata data cu faina, pana cand vor fi puse in tigaie la prajit. Se intorc pe ambele parti pentru a se praji uniform, cand sunt gata, asezati-le intr-o strecura pentru a se scurge de surplusul de unt. Secretul este sa nu le faceti prea mari.Pune apa sau supa de vita la fiert si adauga smantana si faina, sosul de soya (nu exagera cu sosul de soya, adauga-l cate putin, dupa gust) condimenteaza cu sare si piper alb, si e gata.

Ca si garnitura foloseste cartofi noi fierti in coaja si pe urma curatati, si dulceata specific suedeza lingonberry jam (aceasta este alternativa http://foodandproducts-ro.blogspot.com/2010/06/lingonberry-jam.html ), am sa postez si gemul pe care il gasiti si la noi in magazine. Combinatia aceasta dintre dulce si sarat este perfecta, sper sa va convingeti singuri! Pofta buna!


Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "IKEA Meatballs with Cream Sauce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de carne cu dovlecei si vinete