Imbucaturi din paine prajita cu usturoi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 5308 vizualizari

 

De multe ori am sentimentul "as rontai ceva" - mai ales cand stau in fata televizorului - si la fel de des habar nu am ce-as manca. Dar, zilele trecute am gasit o gustare rapida, pe care o poate prepara oricine fara prea mare efort, cunostinte culinare sau ingrediente spectaculoase.Sursa de inspiratie: e-retete. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • o bagheta (paine);
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 linguri cu unt (la temperatura camerei sau topit usor la MW);
  • 1/2 lingurita cu oregano uscat;
  • 1 lingura cu ulei de masline;
  • putin patrunjel tocat;
  • putina sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imbucaturi din paine prajita cu usturoi:

Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime.

Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta.

Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul.

Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt.

Asezam painea unsa in tava si lasam la cuptor, la 240 grade aproximativ 10 minute pana ce aceasta se rumeneste usor pe margini, in zona cojii. (fara sa se arda).

Mutam tava pe nivelul cel mai de sus al cuptorului si mai lasam aproximativ 2-3 minute, tot la 240 grade, pana ce se rumenesc frumos.

Lasam putin sa se raceasca, apoi taiem cu ajutorul unui cutit de paine, bucatele late de aproximativ 2 cm. Le servim imediat, cat sunt crocante sau le putem pastra in punga de hartie pentru a le manca si a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Merg de minune cu un pahar cu bere sau lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Imbucaturi din paine prajita cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

20.06.2013, 15:37

Bunica 1

20.06.2013, 19:23

Vai ce bine arata!Daca veneai astazi la "Arena Ion Tiriac" cu ele faceai bani nu gluma

Bya Ralu 1

24.06.2013, 01:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun Primavara