Impletitura cu branza

de simona72 in Prajituri, 9 Dec 2014 | 3405 vizualizari

 

Am incercat un aluat ca de cozonac, dar de data aceasta am folosit mai mult unt ca de obicei. Am inlocuit untul clasic cu Rama mit Butter, iar la final m-am declarat multumita de rezultat. A rezultat un aluat elastic, nelipicios si cu care se lucreaza usor...doar ca trebuia sa folosesc o tava mai mare. Deabea am mai apucat sa fac poze:))

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 gr Rama mit Butter topit si racit sau unt
  • coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lapte batut
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri zahar
  • 700-750 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce
  • coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 4 linguri zahar pudra vanilat
  • 2-3 linguri gris(depinde cat este de zeroasa branza)
  • optional pentru toping:
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • aproximativ sucul de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu branza:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Setam masina de paine doar pentru framantare, iar dupa expirarea timpului, scoatem aluatul si-l punem intr-un castron, il acoperim cu prosop de bucatarie si-l lasam la loc caldut sa creasca 30 minute.

Cat aluatul dospeste ne ocupam de umplutura: amestecam branza cu restul ingredientelor. Daca compozitia este prea moale adaugam 1 lingura de gris in plus.

Pentru asamblare: impartim aluatul dospit in aproximativ trei parti egale. Luam fiecare bucata in parte si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, eu folosesc o plansa de silicon. Punem din umplutura de branza pe toata lungimea dreptunghiului, adunam marginile si facem un sul. Strangem bine capetele sa nu iasa din umplutura si tragem cate putin de sul sa se mai lungeasca putin. Procedam la fel si cu celelalte doua bucati de aluat. Cand sunt gata toate cele trei suluri, le asezam pe masa de lucru si le impletim. Punem aluatul impletit intr-o tava mare de chec si o mai lasam la loc caldut pentru inca 15 minute. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, reducem focul la 160-165 grade si mai lasam inca 20 minute. Lasam sa se raceasca complet, eu l-am lasat peste noapte si deabea apoi il portionam. 

Dupa racirea impletiturii, eu i-am facut un toping: am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamaie si l-am turnat deasupra. Am lasat sa se usuce putin topingul si abia apoi l-am taiat si servit. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

am folosit o tava mare din silicon cu diametrul de 30/10 cm

2

se poate folosii o tava mai lata, mie marginile mi-au cam dat pe afara

3

atentie la cat de tare lungiti sulurile...mie unul mi s-a spart...aluatul va permite pentru ca este eleastic...

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaci