Indiene

de Bunica in Prajituri, 8 Dec 2013 | 8029 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Zamfira m-am tot gandit la ele.Au fost prajiturile tineretii mele;)Am pus mana pe Carte de bucate de Sanda Marin,l-am sunat pe Motan sa-mi citeasca si din Cartea de bucate de Jurcovan si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g. faina
  • 80 g. zahar farin
  • un plic zahar vanilat
  • 500 g.smantana pentru frisca
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g. unt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.

Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora.

Se adauga faina mestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Se ia tava de copt,se tapateaza cu hartie,se traseaza cu creionul cercuri si se pune compozitia in tava. O parte trebuie sa fie groasa cam de 1 cm.

Se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, se scot de pe hartie cu ajutorul unui cutit su lama subtire(eu am folosit cutitul de paine)

Cand se racesc se pune cu ajutorul unui posh frisca batuta pe o parte si cu alta se acopera.

Partea de sus se glaseaza cu ciocolata.

Glazura

200 g. ciocolata maruntita se pune la incalzit cu 100 g. unt. Se toarna fierbinte peste partea de deasupra.

TIPS-URI

1

proportia este: 1 ou + 20 g. zahar pudra + 25 g. faina

2

din 4 oua mi-au iesit 9 indiene

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

_Alina_ 1

09.12.2013, 12:15

Delicioase! Mai aveti si pentru mine una?

gaby_duceag 1

10.12.2013, 08:39

Bunica
08.12.2013, 16:48

Acasa sunt,dar a trecut Gusti inaintea voastra si.............a ramas platoul gol)))


şi acu...e la dietă, mda...))))

Bunica 1

12.12.2013, 19:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca