Ineluse pufoase

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 10038 vizualizari

 

Vrand nevrand am facut gogosele,ineluse sau pufosenii,m-am inspirat de la ralu_ca,doar ca am modificat un pic cantitatile ca ma prindea Revelionul prajind la ele,deci am facut mai putine.....

 

INGREDIENTE

  • 275 g faina
  • 2 galbenusurile
  • 2 linguri de zahar
  • 35 g unt
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • pentru pudrat
  • zahar vanilat si zahar brun
  • ulei de palmier pentru prajit ( cica e mai sanatos )
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ineluse pufoase:

Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, doua lingurite de faina si un pic de lapte caldut. Amestecam si lasam 10 min sa creasca. Intr-un castron punem faina, adaugam galbenusurile, un praf de sare, zaharul si maiaua si amestecam, turnand putin cate putin laptele caldut. Omogenizam bine si apoi adaugam untul la temperatura camerei, framantand cca 10-15 min, pana se dezlipeste de pe maini. Se pune in castron si se lasa la crescut cca 1 ora.

Dupa ce a crescut scoatem aluatul pe planseta si framantam sa scoatem aerul din el, apoi intindem foaie subtire si taiem cu o forma  rotunda, apoi taiem si-n mijloc formand ineluse. Le mai lasam sa creasca 10 min apoi le prajim.

Incingem bine uleiul si le prajim, intorcandu-le pe pe o parte pe alta, le scoatem pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie