Inghetata cu vanilie si cacao

de Lorra in Dulciuri, 13 Ian 2012 | 15778 vizualizari

 

Sa ne amintim vara !
...mmm...un rasfat de vara si nu numai...!
Va este dor de anotimpul calduros ?!
(prima mea inghetata)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g. zahar
  • 400 ml. frisca lichida
  • 3 pliculete zahar  vanilat
  • 3 lingurite cacao
  • 1 esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si cacao:

Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa.

Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine.

Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase si se amesteca bine.

Se aseaza crema de cacao intr-un vas pe care-l bagam la congelator pentru aproximativ 1 ora, dupa ce aceasta s-a intarit putin, se aseaza deasupra si crema de vanilie si se da la congelator cateva ore.

Se orneaza cu ciocolata rasa.

Dupa preferinte se poate orna si cu : frisca, bucati de ciocolata, alune...

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata