Inghetata de cafea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Iul 2010 | 4386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGHETATA:
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml lapte+2 pliculete ness(sau 250 ml lapte+100 ml cafea preparata)
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • COSULETE:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:


Inghetata
:laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri ,amestecand incontinuu.Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se ingroase(amestecand).Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece si gheata si se lasa pana la racire completa!

Frisca se bate si se inglobeaza in amestecul de lapte+oua+cafea(cand este complet rece) si se amesteca!
Se da la congelator 1 h,apoi se scoate si se mixeaza,se da din nou la congelator si se repeta mixarea dupa o h!


COSULETE

albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza.

O foaie de copt se unge bine cu ulei,se toarna o lingura de aluat si se formeaza un cerc si se da la cuptor pana se rumeneste putin!Daca nu este bine facuta la suprafata se scoate din cuptor si cu ajutorul unui cutit uns bine se intoarce si se mai da la cuptor.Cand se scoate din cuptor se pune pe fundul unui pahar uns si deasupra un alt pahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pasiune pentru bucatarie 1

19.07.2010, 11:13

nadina nici eu nu beau cafea,dar in prajituri,inghetate etc este minunata

Corinuta 1

19.07.2010, 12:31

Vreau si eu!

Irina 1

20.07.2010, 20:21

Ingenioase cosuletele! De inghetata ce sa zic? Cafeaua e preferata mea...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Piknic