Îngheţată de vişine

de carmenvlad in Dulciuri, 9 Iul 2011 | 5313 vizualizari

 

Pentru zilele călduroase care au început să apară, ce poate fi mai bun decât o îngheţată? Iar dacă este de vişine, cremoasă, uşor acrişoară şi este servită împreună cu o prietenă, nu-ţi mai trebuie nimic altceva.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 500 ml lapte dulce
  • 300 g vişine făra sâmburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de vişine:

Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă vişinile bine scurse de apă şi se bat în continuare până când se întăreşte compoziţia. Se dă la frigider.

Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr şi se pun pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă ca o smântână compoziţia. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Se bate apoi frişca şi se lasă la frigider pentru 20 de minute (sau pentru cât timp doriţi).

Se amestecă apoi cele trei compoziţii, se pun în forma pregătită pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru cel puţin 3 ore. Din când în când se scoate forma de la congelator şi cu o lingură se amestecă ingheţata, pentru a îndepărta acele de gheaţă (eu nu am avut ace de gheaţă). Se serveşte simplă sau cu sirop de vişine, pe terasă, împreună cu un prieten.

 Este bună şi cu o bucată de tartă de vişine alături.

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

09.07.2011, 23:24

Cris2711 1

20.07.2011, 12:23

carmenvlad 1

02.08.2011, 17:51

Va astept cu mult drag pe toti. Am fost putin plecata si nu am raspuns la mesaje. Va multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de vişine