Inghetata de zmeura

de Ela68 in Dulciuri, 5 Aug 2016 | 2401 vizualizari

 

Simplu si rapid !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zmeura
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr lapte condensat
  • 100 gr zahar
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zmeura si frunze de menta pentru ornare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:

  • 1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.
  • 2. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
  • 3. Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Oprim cateva linguri din amestec, astfel incat sa formam un design dragut impreuna cu cateva zmeurici.
  • 4. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de zmeura, amestecand continuu.
  • 5. Observam ca amestecul incepe sa se intareasca. Adaugam si zeama de lamaie.
  • 6. Asezam in caserola in straturi alternative, alb cu roz si un strat de zmeura.
  • 7. Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore. Ornam cu fructe si frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de zmeura