Inimi cu ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 11 Feb 2011 | 5049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 150g zahar
  • 3 linguri de miere
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • 1 lingura de apa minerala
  • 1 ou
  • 450g faina
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata topita la baine-marie, amestecata cu 4 linguri de lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi cu ciocolata:

Pentru inceput batem untul spuma. Adaugam zaharul, mierea de albine, scortisoara, coaja de lamaie, esenta de vanilie si apa minerala. Le mixam pana se topeste zaharul si compozitia arata ca o spuma. Punem apoi oul si continuam sa mixam.
La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Obtinem un aluat moale, pe care il impachetam in folie alimentara. Il dam la frigider pentru o ora.

Cand aluatul s-a intarit, il intindem pe un fund pe care am presarat putina faina. Taiem biscuitii cu forme de inima. Ii coacem 8-10 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.Cat timp se coc biscutii preagtim glazura de ciocolata, astfel incat atunci cand ii scoatem scufundam jumatate de biscuit in ciocolata topita. Ii punem la uscat pe un gratar sau pe hartie de copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Betivul