Invartita moldoveneasca

de Rocsi in Prajituri, 17 Apr 2011 | 20519 vizualizari

 

Am vrut sa fac simpla cu gem,dar pana la urma am pus si nuca si am si impletit-o putin..ziceai ca sunt niste mini cozonacei..e de post dar delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • 5 linguri zahar
  • 25 gr drojdie
  • circa 200 ml lapte soia pentru framantat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 borcan 400 gr gem prune
  • 1 castronel nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • 1-2 linguri zahar pudra

pentru uns:

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Aluatul:

Punem faina intr-un bol.

mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste.

drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva.

turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina.

le amestecam putin cu mana.

laptele de soia il punem putin pe foc,cat sa fie caldut,nu cald.

adaugam si esenta ,coaja de portocala si praful de sare.

le incorporam bine de tot.

apoi incepem sa punem cate putin lapte,si framantam bine,pana obtinem consistenta dorita a aluatului.

acoperim bolul cu aluat si il lasam la dospit,pana isi dubleaza volumul.

umplutura:

amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta.

apoi punem si gemul si le incorporam bine.

Cele doua linguri de zahar pentru uns,le punem intr-un ibric .

cand s-a caramelizat il stingem cu putina apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul.

Incepem sa preparam invartita:

o puteti face simpla ,doar rulata sau impletita(eu am facut impletita).

impartim aluatul in 4 parti egale.

presaram pe masa de lucru niste faina alba.

intindem cu sucitotul o foaie,o ungem cu umplutura (pe acesta tot in 4 o impartim) si rulam foaia.

mai facem inca o foaie umpluta,iar cele doua suluri le impletim.

la fel procedam si cu cealalta.

ungem niste tavi de chec cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.

asezam invartitele in tavi si le ungem cu siropul de zahar ars.

dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,si le lasam acolo pana sunt coapte.

dupa vreo 20 de minute de stat in cuptor,le mai scoatem o data si le ungem cu sirop de zahar ars.

cand sunt gata le scoatem la racorit,si le ungem cu amestec de ulei si sirop de zahar ars.

le presaram cu zahar pudra si cand s-au racit le acoperim cu un prosop de bucatarie curat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate