Involtini di melanzane alla norma

de lilik in Spaghete, 30 Dec 2010 | 5206 vizualizari

 

sau mai pe romaneste"rulouri de vinete cu spaghete".mancare traditionala siciliana.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai mari
  • 300 gr spaghete
  • 2 cutii de rosii decojite de 400 gr(sau daca aveti 1 kg de rosii proaspete)
  • 150-200 gr ricotta sarata rasa(urda sarata)
  • 1 catel de usturoi
  • busuioc
  • 1 ceapa mica
  • sare,oregano
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Involtini di melanzane alla norma:

prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie.

pregatim sosul de rosii:

punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care le vom strivi cu ajutorul unei furculite si lasam sa fiarba la foc mic.cand scade bine potrivim de sare,punem busuioc si oregano si dam deoparte.

intre timp am pus apa de paste cu sare la fiert iar cand incepe sa clocoteasca punem spaghetele si le lasam sa fiarba 4-5 min apoi le scurgem si le amestecam cu 3/4 din sos si 2-3 linguri de ricotta rasa.

punem pe o farfurie cate o felie de vanata,pe care vom pune  cu ajutorul unei linguri si a unei furculite spaghete(cat sa se poata inchide ruloul),deasupra spaghetelor putina ricotta si inchidem ruloul cu o scobitoare si tot asa pt fiecare felie de vanata in parte.

dupa ce am facut toate rulourile luam o tava si ungem fundul cu sos de rosii apoi punem rulourile de vinete pe care le ungem cu sos de rosii,le prasaram cu ricotta rasa si punem cate o frunza de busuioc(al meu era inghetat si l-am faramitat deasupra).

dam tava la cuptorul incins la 180°-200° pana se rumenesc frumos.

se servesc calde..

Daca ti-a placut reteta noastra "Involtini di melanzane alla norma" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

kamy 1

05.01.2011, 13:32

5f

Oana 1

05.01.2011, 23:35

Super reteta, cred ca sunt tare delicioase

lilik 1

06.01.2011, 15:56

Vladimir,Kamy
Oana chiar merita incercata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti pesto alla genovese