Islere cu nuca

de Criss in Prajituri, 5 Noi 2013 | 32849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g nuca macinata
  • -200 g unt/margarina
  • -1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie
  • Crema:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -300 ml frisca lichida
  • -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu nuca:

Intr-un castron se adauga toate ingredientele de mai sus si se framanta usor pana cand se face un aluat nelipicios, asemeni compozitiei acestor fursecuri . Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune in frigider 30 minute, dupa care se intinde, se decupeaza cu un pahar , se pun biscuitii in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute. Nu trebuie lasati mai mult pentru ca devin tari si uscati.

Am peferat sa folosesc o crema ganache pentru ca am mai spus, nu agreem cremele cu unt. Asadar, ciocolata se rupe in bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi, se adauga frisca lichida si se amesteca pana devine o crema lucioasa. Se lasa la rece, minim 2 ore in frigider, dupa care se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se adauga esenta de rom dupa gust. Se lipesc biscuitii doi cate doi cu aceasta crema, se lasa pana a doua zi dupa care se glazureaza , sau daca va grabiti, le puteti glazura dupa o ora .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diana_k 1

07.11.2013, 13:27

Lia_ 1

12.11.2013, 06:07

te-am vizitat rar Criss, pe nedrept

Criss 1

13.11.2013, 14:17

Lia, niciodata nu e prea tarziu sa ma vizitezi. Te mai astept.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca