Iubire venetiana

de RuxyRux in Torturi, 12 Noi 2010 | 5100 vizualizari

 

O prajitura...cu dragoste!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1/2 pachet praf copt
  • 1 cana faina
  • Pentru decor
  • frisca
  • fructe de padure
  • Crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri faina+ 1 lingura amidon
  • 150 ml frisca gata batuta
  • 3 plic vanilie
  • 1 plic jeleu  pentru ornat
  • suc fructe de padure   
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iubire venetiana:

Blatul:

Se pune totul la mixer si se aseaza in forma de tarta( tort), eu am avut una de silicon cu model( cu chipul a doi indragostiti) si cum stiti ca dragostea inspira..... Se da pentru fix 25 de min la cuptor la 180 de grade. Se scoate si se lasa la racit. Se taie blatul in doua numai atunci  cand este perfect racit.

Crema de vanilie:

Se pune laptele la foc, se adauga vanilia, se bat ouale la mixer cu zaharul, faina, amidonul si se toarna in fir subtire peste laptele fierbinte...se amesteca tot timpul pentru ca se va umfla asa ca va trebui sa avem un vas mai mare in care preparam crema. Lasam la foc mic, cu mare grija amestecand permanent 15 min. Luam de pe foc, lasam la racit complet si adaugam usor frisca .

Jeleul:

se amesteca pliculetul cu suc de fructe de padure( se urmeaza instructiunile)

Umplem blatul de jos cu crema, adaugam fructele de padure( eu am folosit congelate pe care le-am decongelat, le-am lasat la scurs, iar cu sucul am preparat jeleul) . Deasupra punem partea cealalta de blat, turnam jeleul gata preparat cat este cald  cu grija caci se intareste imediat. Decoram cu frisca si multa iubire si-l servim cu cea mai mare placere alaturi de cei dragi!

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

poate fi decorat si cu fructe de padure daca nu aveti forma cu chipurile indragostitilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Iubire venetiana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie