Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant

de FlaviaD in Conserve, 25 Sep 2013 | 3538 vizualizari

 

Acum e sezonul bunatatilor fiindca se gasesc de toate la tarabe si preturile sunt bune. Deci la treaba cu noi ca sa avem toata iarna cu ce ne condimenta mancarurile. Acest ketch-up sta foarte bine peste iarna, fara conservanti si fara aditivi. Poate fi adaugat in alte preparate sau poate fi servit ca atare.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii foarte coapte
  • 2 kg ardei capia
  • 200 g zahar brut
  • 20 ardei iuti
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1 ceasca de cafea ulei de porumb
  • condimente (piper alb, maghiran)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant:

Pentru a obtine acest ketch-up delicios mai intai am dat rosiile si ardeiul capia pe razatoare si impreuna cu o lingura de sare grunjoasa le-am dat drumul sa fiarba intr-o oala incapatoare fara ulei, doar in suc propriu.

Pentru ca am ocolit conservantii a fost nevoie sa fierb destul de mult ketch-upul meu, adica din cantitatea initiala am ramas cu un sefert. Ceea ce inseamna ca legumele trebuie fierte pana ce scade cam tot scul lor si obtinem un continut destul de gros.

Cand legumele scazusera la jumatate am adaugat zaharul brut si ardeii iuti taiati cubulete, mentionez ca am folosit o cantitate mare de ardei iute tocmai pentru a obtine un ketch-up foarte picant. Tot aici am adaugat si ceapa taiata si ea marunt.

Am mai lasat sa fiarba si cam cu 20 de minute inainte de final, cand mai aveam in oala doar foarte putin suc de la legume, am adaugat ulei de porumb. Am lasat sa fiarba in continuare pana ce am obtinut textura dorita de mine, adica o compozitie destul de groasa si am oprit focul.

Am inceput sa umplu borcanele pe care mi le pregatisem dinainte – spalate si uscate toate fara nici un strop de apa – am pus ulei la suprafata si am intors fiecare borcan in parte cu fundul in sus. Le-am lasat asa pana s-au racit complet si abia apoi le-am depozitat in camara.

Din cantitatile prezentate mai jos am obtinut cele 3 borcane care se regasesc in imagini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MonaMimi 1

26.09.2013, 12:18

bun bun

laura_n 1

26.09.2013, 14:33

tare bun, pe gustul meu

FlaviaD 1

26.09.2013, 21:44

Va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chutney iute din vinete