Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne

de retetepersane in Vita, 3 Noi 2010 | 13001 vizualizari

 

Reteta pe care o voi posta este o varianta light a Khoresht-e Bademjan, deoarece nimic nu este prajit

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii coapte
  • 500g de carne de vita taiata cubulete
  • o ceapa mare taiata marunt
  • 3 linguri de pasta de tomate sau rosii decojite
  • o lingurita turmeric
  • lamaie uscata dupa gust (eu am folosit praf)
  • sare si piper dupa gust
  • optional o conserva de linte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne:

1. Se coc vinetele, se curata, se presara cu sare si se lasa sa se scurga. In varianta originala, vinetele se curata, se taie felii, se sareaza si se prajesc in ulei - destul de mult - mancarea iese la fel de delicioasa mai ales daca nu va luptati cu kilogramele.

2. Intr-un vas se pune ceapa la fiert cu putina apa si turmericul, iar dupa ce se inmoaie se adauga carnea taiata in cubulete, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba. De asemenea daca nu sunteti la dieta puteti sota ceapa in unt sau ulei.

3. Cand carnea este fiarta se adauga, sarea, pasta de tomate sau rosiile decojite pasate , vinetele si lamaia uscata(eventual lintea din conserva scursa si clatita), se lasa sa mai fiarba pe aragaz pana ce mancarea mai scade sau se introduce in cuptor.

4. Cand este gata se presara deasupra patrunjel si se serveste cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica turceasca in vas roman