Kibbeh libanez

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 7676 vizualizari

 

O alternativă vegetariană a celebrului kibbeh libanez cu carne. 
Kibbeh este un fel de mâncare din bucătăria levantina (libaneza, siriană, etc.). Este sub forma unei piftele alungite. Se compune dintr-o pastă de carne tocată și bulgur.
Este o reteta de post foarte buna  (data viitoare as adauga un pic de cascaval ras :) ). 
 

 

INGREDIENTE

  • 150g bulgur
  • 1 vânătă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • ½ linguriță praf de ardei iute (opțional)
  • ½ linguriță de coriandru măcinat
  • sare și piper
  • 2 linguri de făină
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh libanez:

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.

Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine strecurat. Se mixeaza totul. 

In pasta fina obtinuta se adauga condimentele, patrunjelul tocat, faina si se omogenizeaza compozitia.

Formam bile si le alungim usor.

Într-o tigaie, se încinge uleiul si se pun la prajit la foc mediu pana cand devin maro-aurii pe toate partile.  Le scoateti pe servetele pentru a indeparta surplusul de ulei.

Le puti servi caldute simple, cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu o salata verde.

 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

bulgurul trebuie scurs foarte bine pentru a evita surplusul de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh libanez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe scazuta la tigaie