Ratatouille

de Oana in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 27118 vizualizari

 

Ma tin de burta si incerc sa scriu reteta :) Nu va pot descrie in cuvinte cum miroase aceasta mancare absolut delicioasa! O nebunie de arome, gusturi si culori, neaparat trebuie sa incercati! |Este foarte simplu de realizat!
Ratatouille este un fel de mancare traditional frantuzesc, originar din Nisa. Legumele pot fi preparate separat sau impreuna, rezultatul fiind deosebit!

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi (mai mare)
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena.

Vanata, dovlecelul, rosiile si ardeii se spala, apoi se taie rondele cat mai subtiri. Eu am folosit doar jumatate de vanata, era prea mare... Se aseaza apoi in tava, o felie de vanata, ardei verde si rosu, dovlecel si rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu cealalta lingura de ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se presara iar ierburi uscate din belsug. Eu am pus si o crenguta de rozmarin proaspat.

Se acopera vazul cu capac sau folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Verificati sa nu se rumeneasca prea tare. Legumele trebuie sa fie patrunse, dar sa nu se dezmembreze :)

Se scoate vasul din cuptor, se lasa putin la racit si se serveste cu patrunjel verde deasupra.

 

Sursa

TIPS-URI

1

Este bine ca legumele sa fie cam de aceeasi marime, de fapt de acelasi diametru, ca sa se aseze frumos in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Oana 1

25.01.2010, 17:42

Da, Dragos, iti dai seama cu rosii de gradina E bun, bun!

mihaelar63 1

25.02.2010, 07:55

acum am descoperit reteta precis o fac si eu , felicitari pentru prezentare o pun la favorite

Oana 1

25.02.2010, 08:54

Multumesc, Mihaela Mmm, foarte bun a fost

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sandvici de post