Kimchi de castraveti

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2011 | 9108 vizualizari

 

Azi va duc putin prin Coreea si dedic reteta baiatului frumos a lui Ruxy si care a implinit de curand o varsta pe care nu prea mi-o aduc bine aminte.

Mancarea care mi-a lipsit cel mai mult a fost kimchiul si de ce oare n-am incercat eu mai devreme sa o fac? De incercat am incercat eu, dar nu am fost prea fericita cu ce a iesit. Avea un gust de kimchi facut in Romania, fara nici un dubiu. Intre timp am rumegat si analizat eu problema, pana cand am avut un moment de sclipire acolo sus. Aici la noi este o pasta din ardei kapia,numita Piros Arany si mi s-a parut mie ca ar fi cel mai bun ptr inlocuit kochujangul,pasta de ardei iute coreeana. Am avut si niste pimento spaniol,dar cred ca paprika ungureasca ar merge la fel de bine.
Tura trecuta cand incercasem kimchiul, il pusesem intr-un container de plastic si chiar daca era ermetic inchis tot a iesit ustoroiul sa iasa la suprafata si nu prea vrei asta cand il depozitezi in frigider. Am avut o alta sclipire si m-am gandit ca as putea sa-l tin la borcan...am avut dreptate,nu s-a mai simtit nimic. Bine ,acuma nici n-a stat mult la frigider,s-a dus foarte repede si trebuie sa mai fac o portie.
Nu stiu cum sa va explic ce fericita am fost ca mi-a iesit. Imaginati-va ca nu mancati sarmale pentru un timp indelungat si sunteti departe de casa. In momentul in care reusiti sa gatiti sarmalele o sa va simtiti pe ulita bunicii sau in bucataria mamei invelind amestecul de carne in frunze de varza. Eu m-am trezit pe stradutele mici din Seoul,unde nu ma cunostea nimeni si unde de abia asteptam sa mai descopar ceva nou. Dar si in Osaka unde am mancat cea mai buna mancare coreeana si nu pot sa uit serile cand ieseam cu sotul meu restaurantul nostru preferat cu gratar coreean.
Kimchiul este pentru cei carora le place mancarea iute (subscriu).

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete de sera
  • 1 lingurita de sare (eu am folosit de mare)
  • 2 cepe verzi
  • 2-4 catei de usturoi
  • 1 cm de ghimbir
  • 1 linguri Piros Arany iute sau alta pasta de ardei iute
  • 1 lingurita de pimiento
  • 1 lingurita fish sauce (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi de castraveti:

Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea.

Se lasa deoparte cam doua ore.

Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul.

Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un container inchis ermetic. Eu am preferat un borcan.

Se lasa la temperatura camerei peste noapte.

Se pastreaza in frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi de castraveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MIUTA 1

21.04.2011, 12:10

Wooouuuu super

Cris2711 1

21.04.2011, 20:35

Paste fericit draga Adina

Mitinita 1

21.04.2011, 20:53

Multumesc la fel draga Criss

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata tsatsiki