Samosa cu carne de vita

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 4415 vizualizari

 

Astazi 26 ianuarie in India se celebreaza Ziua Republicii.
Este o sărbătoare ce aniversează adoptarea Constituției și trecerea Indiei de la statutul de Dominion Britanic la cel de republică independentă în ziua de  26 ianuarie 1950.
Astăzi, Ziua Republicii este una dintre cele trei sărbători naționale ale Indiei. Parada militară tradițională, la care asistă Președintele, are loc în capitala New Delhi, iar în capitalele fiecărui stat al Indiei au loc alte festivități.
Cu ocazia acestei zile va propun o reteta indiana- samosa.
Originar din Asia Centrală, samosa este un produs de patiserie prăjit sau preparat la cuptor, cu o umplutură ce poate varia.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta sau de brick
  • 300 g de carne de vită tocata
  • 1 morcov
  • 1-2 buc. ceapa
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 rosie
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 1 linguriță pudra de ghimbir
  • 1 linguriță pudra de coriandru
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 100 g de mazăre boabe proaspete sau congelate (sau conserva)
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu carne de vita:

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras.

Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute.

Adăugați roșia taiata cubulete si mazarea proaspata sau congelata.

Asezonati cu curry, ghimbir, coriandru.

Se dilueaza pasta de rosii in 10-15 cl de apă si se toarna peste carne. 

Se amestecă bine și se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute pana cand apa se evapora.

Daca puneti mazare din conserva, o scurgeti si o adaugati la sfarsit.

Puneţi aproximativ 1 lingură de amestec pe fiecare jumatate de foaie.

Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.

Dati la cuptorul incalzit la 200 ° C pentru 15 minute, pana se rumenesc bine.

Le puteti servi ca starter sau ca o mancare completă insotite de o salată verde.

Incalziti-le la cuptor pentru ca sa ramana crocante.

 

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

a incalzi la cuptor pentru ca sa ramana crocante

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.01.2016, 21:17

Imi plac!

miki_a 1

28.01.2016, 12:10

Felicitari Catalina pentru toate retetele inedite pe care ni le prezinti!

Catalina L 1

30.01.2016, 19:44

multumesc miki

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Curry de pui ca la mama lui acasa